På en mørk baggrund ses månen, med en flok flagermus foran, og under den på en mørk bakke, er et grinende græskar. 

Ved siden af er der en tekst, med info om konkurrencen som er beskrevet i teksten nedenfor.

Novelle-konkurrence – 10 noveller til en antologi om ’Halloween’

Navnet Halloween er amerikansk, men er udledt af All Hallows Eve (Allehelgensaften). Hvert år den 31. oktober er Halloween en tilbagevendende tradition i USA. Halloweens overvejende fokus er på det uhyggelige og makabre udledt fra konceptet: De døde vender tilbage og besøger de levendes verden, en nat om året. Halloween har over årene bredt sig til at være kendt i hele verden, og i flere og flere lande hopper man med på fejringen, især i Europa. Eller oprindelsen bag Halloween, kan man måske sige, ikke har bredt sig til Europa, men er blot vendt tilbage, dog i en lidt anden form. Halloween er nemlig oprindeligt opstået fra en blanding af kristne og hedenske traditioner, der har rødder helt tilbage i den keltiske folketro. Halloween falder samme dag som Allehelgensaften, der på et tidspunkt smeltede sammen med den keltiske helligdag Samhain. At USA overhovedet fejrer Halloween i dag, er egentlig takket være irske og britiske indvandrere i midten af 1800-tallet.

Der er mange flere spændende ting forbundet med, hvad der oprindeligt skabte traditionen Halloween, især, hvis man dykker ned i Allehelgensaften eller det keltiske Samhain. Der er tak for sommeren og et velkommen til vinteren. Det er en nytårsmarkering (norrøn tradition). Det er en påmindelse om afdøde slægtninge (Allehelgensdag), og hvis man dykker endnu længere ned i alt bag skabelsen, er der endnu flere ting. Det er et enormt spændende og bredt emne, som vi kunne skrive meget mere om …

Men begrænsning er en kunst, og derfor har vi valgt, i forhold til novellekonkurrencen, kun at tage fat i navnet og den amerikanske tradition Halloween. Dette, fordi det ikke længere er til at komme udenom, og fejringen af Halloween breder sig. Og ærligt, så er vi vilde med Halloween og dets fokus på gyset og alt, hvad det indebærer, som f.eks. de mest afsindige og gysende udklædninger, som folk hvert år stiller op i. Men især er vi vilde med de novellegys, som traditionen Halloween nu kan skabe til os.

Vi glæder os gyseligt meget til at læse jeres noveller.

Konkurrencekrav

Deadline: 1. juni 2024

Målgruppe: 14 +

Genre: Gys

Særlige krav: Novellen skal omhandle og have fokus på traditionen Halloween

Længde: Maks 5.000 ord

Indsendelse: Novellen sendes til manuskript@forlagetheimdal.dk

Mærk mailen med ’Halloween’ i emnefeltet.

Alle bidrag skal indsendes i Word, pkt. 12. Filen skal være navngivet med novellens titel – Vedhæft også et par ord om dig selv og et kort resumé af novellen.

Præmie:

  • 1. pladsen: 2.000 kr. til vindernovellen + 2 frieksemplarer og 40 procents rabat af udsalgspris ved køb af antologien til evt. eget videresalg.

    Vindernovellen bliver den novelle, der kommer til at inspirere antologiens forside.
  • Øvrige udvalgte 9 noveller: 500 kr. + 2 frieksemplarer og 40 procents rabat af udsalgspris ved køb af antologien til evt. eget videresalg.

Obs: Alle deltagende i antologien vil kunne opnå biblioteksafgift af bøger solgt til eller streamet af biblioteket. Men husk, at dette kræver tilmelding, når det er en antologi med flere forfattere.

Flere nyheder