Heimdal præsenterer

Eva Botofte

Eva Botofte

Eva Botofte

Eva Botofte er skønlitterær forfatter og digter. Hun er cand.mag. i kunsthistorie, litteraturvidenskab og sprog fra Århus Universitet, KU samt Freie Universität i Berlin. I længere perioder har Eva opholdt sig i bl.a. Berlin og Rom.

Hun har skrevet en del digtsamlinger, her et lille udpluk: Fraværelser (2018), Hotel Hypnotika (2020) og Redelighed (2023). Eva har også skrevet novellesamlingerne Permafrost – fortællinger fra et yderpunkt (2019), Det, som mangler (2023) og i 2022 udkom hun med romanen Mørkt lyser natten.

Hun har desuden oversat litteratur fra især tysk (i 2019 præmieret af Statens Kunstfond som årets bedste danske oversættelse) samt skrevet faglitteratur og katalogtekster. Som fotograf står Eva bag den håndtrykte kunstnerbog Hotel Insomnia (2018).

Eva elsker fotografiske og grafiske eksperimenter, gerne tilsat kemi. Gennem årene har hun desuden udfoldet sig kunstnerisk og kreeret skulpturer i ler på eget værksted.

 

Evas udvalgte ord:

Sætninger er som en række isterninger; de er præcise og afgrænsede i formen og indeholder både kølighed og klarhed. Samtidig afgiver de en forunderlig skønhed, hvis de holdes op mod lyset i en bestemt vinkel.

Eva Botofte

Eva Botoftes bøger hos Heimdal

Skyggevækst