OM FORLAGET

Et forlag blev skabt

Indehaverne af Forlaget Heimdal ApS er Katja Lassen, Inge Greis og Anita Sølver.

Hver især har de tre kvinder mere end femten års erfaring inden for forskellige områder af bogbranchen. Trioen har kendt hinanden i mange år, men først i året 2023 kom idéen om at skabe et forlag sammen.

De tre har meget forskellig smag, og det vil udgivelserne også bære præg af. Forlagets katalog spænder derfor over skønlitteratur til børn, unge og voksne, og genrerne er inden for både realisme, fantasy og fantastiske fortællinger til børn.

Trods deres forskellige smag, har de tre dog én ting tilfælles; kvalitet. Forlagets bøger vil, ud over at være gode historier, der fanger og fastholder, også være grundigt gennemarbejdede og kræset om inden tryk. Forlaget har af samme grund valgt at samarbejde med Vestergaard Litteratur. Birgitte Vestergaard fungerer som forlagets chefredaktør og vil med sin store erfaring og uddannelse, cand.mag. i nordisk litteratur (Aarhus Universitet), være toneangivende for Heimdals udgivelser.

VÆRDIER

Disse principper er blandt forlagets hovedværdier:

N

Ordentlig og respektfuld videreformidling af forfatterens historie.

N

Ordentlige bøger til læserne, så de ikke spilder deres tid og penge.

OM NAVNET

Forlagets navn, Heimdal, er – som de gode historier, der udvælges til udgivelse – heller ikke tilfældigt.

Trioen har valgt navnet Heimdal, da de værdsætter den symbolik, navnet giver.

”Navnet er fra den nordiske mytologi, guden Heimdal. Der er mange myter om Heimdal, men den, vi har taget til os, er, at Heimdal var gudernes vogter, som vi vil være det over forfatternes bøger. Guden Heimdal kunne desuden høre græsset gro, han havde et godt syn både dag og nat, og han var i stand til at holde øje med resten af verden. Vi vil, som Heimdal, sørge for at have en finger på pulsen og holde øje med, hvad der rører sig af nye tendenser inden for bogverdenen. Dette for at fremme de gode historier, som vi har valgt at præsentere, bedst muligt. Som Heimdal arbejdede for guderne, arbejder vi for vores bøger. Så valget af navnet er langt fra tilfældigt, og det giver os enormt god energi og minder os om, hvorfor vi i august 2023 oprettede Forlaget Heimdal.”

Mvh. Katja Lassen, Inge Greis og Anita Sølver.

Vi håber, I vil nyde vores bøger lige så meget, som vi gør

Menneskene bag forlaget

Katja L. Lassen

Katja L. Lassen

Forlagschef og medejer

Inge Greis

Inge Greis

Økonomichef og medejer

Anita Sølver

Anita Sølver

Kreativ chef og medejer

Birgitte Vestergaard

Birgitte Vestergaard

Chefredaktør

Stregtegninger lavet af Nina Broen

ER DU FORFATTER?

Har du et manuskript?

Find ud af, om vi er det rette forlag for dig. Du kan læse om, hvilke manuskripter vi modtager, og hvordan du gør dit manuskript klar på bedste vis.

Er du klar?

Vil du stå først i køen, når vi åbner for at modtage manuskripter, eller har skrivekonkurrencer? Så tilmeld dig vores forfatternyhedsbrev og få en mail, når vi har nyt på denne front.